Държавният обвинител Иван Гешев направи рязък завой и смени тезата

...
Държавният обвинител Иван Гешев направи рязък завой и смени тезата
Коментари Харесай

Гешев смени тезата: Прокуратурата е длъжна да провери всичко

Държавният обвинител Иван Гешев направи внезапен завой и смени тезата си. Според новата му позиция обвързване на прокуратурата е да прорвери всички изнесени доказателства и от двете страни, без значение дали става дума за анимация, комикси или ”нещо друго занимателно ”.
Гешев съобщи, че предприемачът Васил Божков е изпратил сигнал до основния прокурор и по мейл. Постъпил е и сигнал от “едно издание, близо до господин Цветан Василев, съобщи още Гешев. И двата сигнала са разпределени към способен прокурор, който може да реши какви дейстивя да извърши.

Това съобщи държавният обвинител пред публицисти по време на спецакцията против битовата престъпност в Ябланица.

" Главният прокурор дефинира целите и задачите на прокуратурата, той не следи съответни досъдебни производства. Сигнали във фейсбук - не е естественият метод за подаване на такава информация, само че всеки преценя по какъв метод да реализира защитната си тактика - обвинен и обвиняем. Така, както други подсъдими и обвинени, които имат медийно въздействие като господин Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев - преценят дали, по кое време и до каква степен да поддържат други подсъдими лица, като господин Божков, в това число и медийно и като политическа пропаганда”, съобщи Гешев.

По думите му обвързване на държавното обвиняване е да ревизира както доказателствата в поддръжка на обвиняването, по този начин и доказателствата, оневиняващи обвинения в досъдебната фаза. Това влиза в цялостно несъгласие с тезата на Гешев преди седмици, когато той изрично разгласи, че няма да се занимава с доказателства, изнесени от обвинени лица. Тогава на дневен ред бяха публикуваните сред Васил Божков и Vladi Goranov кореспонденции.

“Прокуратурата е длъжна да ревизира всички условия и съответният прокурор ще ги ревизира, без значение дали са анимация, комикси или нещо друго забавно”, сподели още Гешев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР