Държавният монопол в лотариите бе приет от парламента на първо

...
Държавният монопол в лотариите бе приет от парламента на първо
Коментари Харесай

Държавният монопол в лотариите е приет на първо четене

Държавният монопол в лотариите бе признат от Народното събрание на първо четене в сряда. 116 депутати гласоподаваха " за " плана на Валери Симеонов, 2-ма от левицата бяха " срещу ", а 68 народни представители, основно от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, бяха " въздържали се ".

Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от държавния " Български състезателен тотализатор ".

Защитата на законопроекта в парламентарния спор се изнесе най-много от самия Валери Симеонов, до момента в който депутатите от ГЕРБ, които гласоподаваха " за ", резервираха безмълвие. По тематиката не се изяви и Движение за права и свободи, което обществено заявява, че няма да взе участие в дебата.

" Целта на законопроекта е да прекрати тази модерна пандемия, тази проказа, която поврежда здравето, имуществото и живота на закостенелите играчи ", уточни Симеонов. Той съобщи, че актуалният законопроект е втори подред опит за ограничение на неимоверното разпространяване на лотарийните игри у нас.

Симеонов сподели, че бърза със законопроекта, " тъй като е рисково ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР