Държавният министър в британското министерство на отбраната Гуто Беб подаде

...
Държавният министър в британското министерство на отбраната Гуто Беб подаде
Коментари Харесай

Трета оставка в кабинета на Тереза Мей

Държавният министър в английското министерство на защитата Гуто Беб подаде оставка нощес, откакто гласоподава срещу направеното от държавното управление изменение в митническия закон, показан от покровителите за Brexit, написа Euronews.

Беб отговаряше в министерството на защитата за снабдяването на въоръжените сили.

Депутатите в Камарата на общините одобриха с 305 гласа поправката, а 302 гласоподаваха срещу.

Поправката в митническия закон, наименуван Закон за презграничната търговия, планува Англия да приключи събирането на митнически такси за Европейския съюз след Brexit, в случай че до тогава не бъде реализирано съглашение с Европейски Съюз за реципрочни ограничения в тази сфера.

Тръмп посъветвал Тереза Мей да съди Европейски Съюз поради Брекзит

Съгласявайки се с поправката, държавното управление на министър-председателката Тереза Мей съумя да избегне проваляне при гласуването в Народното събрание. Но незначителното болшинство, с което текстът бе признат, демонстрира какъв брой е нежна поддръжката за Мей и за опитите й да се оправи с компликациите по пътя към Brexit, написа Асошиейтед прес.

Оставката на Гуто Беб е третата в кабинета на Мей.

Миналата седмица външният министър Борис Джонсън също подаде оставка, откакто предната вечер това направи и министърът за Brexit Дейвид Дейвис.

Джонсън стана вторият министър, избрал да напусне държавното управление на Тереза Мей, в сравнение с да поддържа проектите й за излизане от Европейския съюз.

Борис Джонсън подаде оставка като външен министър на Англия

От своя страна Тереза Мей съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да подходи по-конструктивно към новото й предложение за излизането на Англия от Съюза, тъй като в противоположен случай Обединеното кралство ще напусне блока без договорка.

Стотици хиляди европейци може да не получат статут след Брекзит, предизвестяват специалисти

Посланик Ема Хопкинс: На България следва значима роля за Brexit

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР