Държавният комитет за телевизия и радиоразпространение на Украйна (ДКТРУ) забрани

...
Държавният комитет за телевизия и радиоразпространение на Украйна (ДКТРУ) забрани
Коментари Харесай

Украйна забрани романа Майстора и Маргарита заради пропаганда

Държавният комитет за телевизия и радиоразпространение на Украйна (ДКТРУ) забрани вноса на 17 издания от Русия на територията на страната, сред които „ Майсторът и Маргарита “. Причината за възбраната са „ признаци на агитация “ в тези творби.
" В предговора към книгата на Михаил Булгаков " Майсторът и Маргарита, издателство " Азбука-Атикус " популяризира звезди на съветското кино като Юрий Кару, Николай Бурляев, Валентин Гафт, които поддържаха военната интервенция в Украйна и са включени в листата на хората, които съставляват опасност за националната сигурност ", се споделя в изказване на украинския радио-телевизионен надзорен орган.
Наложена е възбрана за разпространяване и на книгата на Оливър Стоун и Петър Кузник „ Неразказаната история на САЩ”, както и на книги по логика на психиката.
В края на 2016 година президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон за механизъм за ограничение на достъпа до украинския пазар на печатни материали с " антиукраинско наличие " от Руската федерация.
Властите чакат, че тези ограничения ще подтикват украинския пазар на печатни артикули, по-специално, той ще даде приорите в издаването на украински книги. Сега за вносът на печатни материали в Украйна става единствено след позволение от държавния комитет за радио и телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР