Държавният граничен комитет на Беларус нарече фалшиви съобщенията за престрелка

...
Държавният граничен комитет на Беларус нарече фалшиви съобщенията за престрелка
Коментари Харесай

Беларус отрича за престрелка по границата с Украйна

Държавният граничен комитет на Беларус назова подправени известията за престрелка в събота, 25 февруари, на беларуска-украинската граница. Това се споделя в известие, оповестено в неделя в канала на ведомството Telegram и представено от ТАСС.

" Редица източници в интернет, най-вече с деструктивен темперамент, популяризират, базирайки се на украински запаси, известия за престрелка, която се твърди, че е станала на 25 февруари тази година на границата с Украйна ", се споделя в текста.

Според Беларус информацията е популяризирана от екстремисти и няма нищо общо с действителността. Няма произшествия с потребление на оръжие, а граничните патрули не са откривали огън, оповестиха от ведомството.
 Киев към този момент не се тревожи от нападателната изразителност на Беларус
Киев към този момент не се тревожи от нападателната изразителност на Беларус

Не се виждат логистични дейности в Беларус, ориентирани към образуване на ударна мощ

Беларус осведоми, че подразделения на граничната работа в местата на непрекъсната дислокация дежурят. От организацията обърнаха внимание на нуждата да се употребяват " публични, тествани и надеждни източници на информация , да не се поддават на провокации и пълнежи ".

Беларус ускорява нападателната си и милитаристична изразителност преди първата годишнина от съветската инвазия в Украйна, само че Киев не вижда непосредствена опасност от своя северен комшия. Това съобщи преди дни Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Изявлението му идва, откакто Беларус разгласи, че Украйна е струпала забележителна група войски покрай общата им граница и предизвести за опасност за своята сигурност.

" Не виждаме никакви логистични дейности в Беларус, ориентирани към образуване на ударна мощ. Нито виждаме скупчване на съоръжение, належащо за провеждането на сухопътна атака ", уточни Подоляк.
 Беларус недоволства от украински войски по границата
Беларус недоволства от украински войски по границата

Предупреждава за риск от въоръжени провокации, които могат да прераснат в гранични произшествия

Преди това стана ясно, че Беларус основава ново формирование на доброволчески сили за териториална защита. Президентът на страната Александър Лукашенко изясни, че задачата е всеки да знае по какъв начин да " борави с оръжие ", да има подготвеност да отговори на експанзия и да поддържа публичния ред в спокойно време.

През декември Александър Лукашенко съобщи, че броят на " провокациите " наоколо до украинската граница нараства.

По негови думи Киев " употребява всевъзможен предлог, с цел да въвлече войските на НАТО в спора ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР