Държавният глава връчи голямата награда на победителя в 14-ото издание

...
Държавният глава връчи голямата награда на победителя в 14-ото издание
Коментари Харесай

Румен Радев: С иновативност и внедряване на съвременни модели на управление българският бизнес ще бъде в крак с глобалната конкуренция

Държавният глава връчи огромната премия на спечелилия в 14-ото издание на състезанието „ Мениджър на годината 2021 ".

С иновативност и внедряване на модерни модели на ръководство българският бизнес ще бъде в крайник с световната конкуренция. Това съобщи президентът Румен Радев на 14-ата гала по награждаване на спечелилия в състезанието „ Мениджър на годината 2021 ", която се организира на „ Дондуков " 2. По думите на президента това, което сплотява десетте финалисти е поемането по пътя към още по-голяма цифровизация в условия на рецесия, към иновативност и внедряване на прогресивни и модерни модели на ръководство, които „ са основни условия за триумф ".

Вратите на президентската институция постоянно са били отворени за честния, транспарантен и виновен български бизнес, уточни президентът. Тази година 44 претенденти от 17 водещи бранша на стопанската система са подали документи за състезанието „ Мениджър на годината 2021 ". От тях 35 са минали във втори кръг, от който са излъчени и десетте финалисти, взели участие в днешната гала. Сред тях тази година с по двама финалисти са секторите „ Аутсорсинг ", „ Производство " и „ Финтех ". По един финалист излъчват секторите „ Застраховане ", „ Фармация ", „ Финансови услуги " и „ Издателска активност ".

Пред финалистите президентът уточни, че годината за тях не е била лека, защото здравната, енергийната и политическа неустановеност е тестване за всеки бизнес. „ Вашето наличие тук е доказателство, че вие сте намерили метод да изградите резистентен, еластичен бизнес и сте реагирали съответно в обстановката ", акцентира президентът. Той открои като позитивен обстоятелството, че и тази година измежду финалистите доминират български участници, което е доказателство за професионализъм и стратегическа визия за развиване.

Държавата разчита на бизнес водачи като вас за по този начин нужната промяна на нашата стопанска система към иновативност, висок и резистентен ритъм на напредък и произвеждане и износ на артикули с висока добавена стойност, съобщи още президентът пред финалистите в състезанието „ Мениджър на годината 2021 ". Той акцентира, че те могат да разчитат на транспарантно, отворено и отговорно ръководство от страна на служебното държавно управление, което към този момент е потвърдило това с предвидимост, с самодейността за актуализация на бюджета, с цел да има средства за поддръжка в изискванията на рецесия, с подхванатите обезщетения на високата цена на електричеството, с понижаването на цената на природния газ за битовите консуматори и гарантиране на една от най-ниските цени за бизнеса в Европа, както и с напъните да резервира страната и бизнеса отворени, с цел да не се прекъсват производствата и да не се губи конкурентоспособност. Ревизирането на Плана за възобновяване и резистентност от служебното държавно управление подсигурява на българския бизнес доста по-ефективен и бърз преход към цифрова, кръгова, зелена и високотехнологична стопанска система, уточни още Румен Радев.

В моменти на рецесия всеки желае повече от страната, само че с цел да имаме демократична, съвременна и мощна страна, устойчива на рецесии, би трябвало да обединим нашите старания, с цел да подсигуряваме нейното подсилване, съобщи президентът. По думите на президента, България има голяма потребност от дейно отстояване на върховенството на правото, отбрана на правата на жителите и на собствеността, секване на корупционните схеми и нелоялната конкуренция, с цел да има качествено нови условия за жителите и бизнеса, а младежите да бъдат подтиквани да останат и у нас да разпростират своя гений и благоприятни условия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР