Държавният глава участва в Годишните награди за отговорен бизнес за

...
Държавният глава участва в Годишните награди за отговорен бизнес за
Коментари Харесай

Румен Радев: Изграждането на конкурентоспособна икономика зависи от инвестициите в човешки капитал


Държавният глава взе участие в Годишните награди за виновен бизнес за 2019 година

Страна ни се нуждае от бизнес водачи с виновна гражданска позиция и със схващане, че нашият максимален народен капитал са хората. Инвестициите в човешкия капитал и слагането на високи цели за бъдещето са залогът България да развие конкурентоспособност и да основава високотехнологични производства. Това съобщи президентът Румен Радев, който участва на 17-ото издание на Годишните награди за виновен бизнес за 2019, организиранo от Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ).

По думите на президента, триумфът на страните ще зависи от ден на ден от виновните водачи, от дефинирането на образованието, науката и нововъведенията като народен приоритет, както и от бързата акомодация на икономките към високотехнологичните производства. „ България е страна с лимитирани запаси и с демографски и обществени проблеми ", уточни Румен Радев и добави, че единственият метод да решим тези проблеми е построяването на мощна стопанска система с висок, резистентен и догонващ ритъм на развиване.

„ Ако обществото, страната и бизнесът съумеят да изградят среда, в която младите ни хора да разпрострат своя креативен капацитет и да се усещат задоволени от опциите за реализация, ще създадем голяма крачка напред ", съобщи Румен Радев и прикани бизнеса да влага в развиването на гения на младите българи. Президентът съобщи, че страната би трябвало да предизвиква и поддържа бизнеса, който работи транспарантно, реализира триумфите си не с опорочени публични поръчки, а с вложения в човешкия капитал, внедряване на високоефективни способи на мениджмънт и създаване на конкурентоспособност.

Румен Радев връчи призове на спечелилите и документи на класиралите се на второ и трето място компании в категориите „ Инвеститор в обществото " и „ Инвеститор в знанието ". В първата категория победител стана „ Райфайзенбанк " с плана си „ Избери, с цел да окажеш помощ ", последвана от „ Хюлет Пакард Ентърпрайз " и ЛИДЛ България. В категорията „ Инвеститор в знанието " първото място зае „ Кока-Кола ХБК България " и планът им Youth Empowered. Второто място бе за PwC България, чийто план „ Най-важният урок " е сбъднат под патронажа на президента. Третото място си разделиха „ L`Oreal България " и „ Нестле България ".

Наградите за виновен бизнес целят популяризирането на обществено виновното държание на българския бизнес. Категорията „ Инвеститор в обществото " отличава предприятията с бизнес практики, насочени към общественото развиване и просперитета на обществото или общността, в която действат. „ Инвеститор в знанието " награждава фирмите, които работят за възстановяване на качеството на образованието и квалификацията на младежите и подкрепят научната и изследователска активност. Те са две от шестте категории, в които 78 компании със 108 плана демонстрираха своя опит и положителни образци в региона на корпоративната обществена отговорност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР