Държавният глава ще определи датата на предсрочните избориСедмицата започва с

...
Държавният глава ще определи датата на предсрочните избориСедмицата започва с
Коментари Харесай

Очаква се Румен Радев да разпусне 47-ото НС

Държавният глава ще дефинира датата на предварителните избори

Седмицата стартира с упованието президентът Румен Радев да издаде указа за разформироване на 47-ото Народно заседание и да насрочи предварителните парламентарни избори през октомври, като дефинира датата на тяхното осъществяване, предава.

Следва и издаването на втори декрет, с който президентът ще назначи четвъртия си длъжностен кабинет.

Следвайки конституционната процедура президентът ще дефинира датата на предварителните избори, като съобрази законоустановения период, че ЦИК би трябвало да разполага с най-малко 60 дни за подготовката на вота. Първата допустима дата е първата неделя на месец октомври а точно втори.

Що се отнася до служебното държавно управление се чака Радев още веднъж да разчита на част от съветниците си, които да поемат министерски кресла, в съставът да влязат и хора, които към този момент са били в предходните му служебни кабинети, като министри или заместител министри, хора от левицата също ще поемат функционалности, само че те ще са от по този начин наречените "опозиционери " на водачът на социалистите Корнелия Нинова. Има очакване част от министерствата да поемат и хора с управнически опит в администрацията от предишни постоянни държавни управления, които са специалисти в своите области.

А що се отнася до фигурата на министър ръководителя в следващия длъжностен кабинет на Румен Радев, то името ще зависи от дилемите, които президентът ще сложи за осъществяване. Първата от тях несъмнено е организацията и провеждането на почтен и либерален избор, само че в изискванията на припокриващите се рецесии енергийна, инфлационно-социална.

Новото служебно държавно управление ще би трябвало да се оправя и с настоящите и неотложни проблеми и да приготви страната за настъпващата зима, като най-малкото се подсигурят доставки на нужните количества природен газ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР