Държавният глава с критики към управляващите по основните политически теми

...
Държавният глава с критики към управляващите по основните политически теми
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев с критики към управляващите по основни политически теми

Държавният глава с рецензии към ръководещите по главните политически тематики от последните дни. Румен Радев направи първи коментар към разкритията, свързани със задържането на Димитър Желязков. Държавният глава отхвърли обвиняванията, че назначеният от него длъжностен кабинет е сключил контракт за защита на митницата с охранителна компания, в която Желязков попада като управител. Според президента тече акция Митьо Очите да бъде " пришит " на служебния кабинет.

Според Румен Радев обвиняванията към служебния кабинет са неоснователни, тъй като договорите с Димитър Желязков са подписани от назначените от ГЕРБ служители в митниците. Той сподели още че, с цел да бъде подписано някакво съглашение, има процедури и периоди, за които е належащо време. Това съгласно президента е още удостоверение, че договорите с Желязков са подписани по времето на втория кабинет Борисов.
Румен Радев, президент на България: Tече една паралелна акция, която по най-нагъл метод се пробва да пришие Митьо Очите на служебното правитество. Вие помните какъв писък се надигна, че служебното държавно управление освобождава високопоставени служители в някои ведомства. Сега излиза, че единственияt грях на служебното държавно управление е, че ги е оставило всички останали.
Държавният глава отхвърли някогашният общински консултант от левицата Бенчо Бенчев, който беше арестуван с Димитър Желязков в Истанбул, да е финансирал акцията му.

Относно изказването на Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско Радев уточни, че той не е чул действително опрощение от Заев. За президента е необяснимо, за какво българското държавно управление не реагира по тази тематика.

Румен Радев, президент на България: Неприемливо евроатлантическата вероятност на Македония да става за сметка на българската история, еднаквост и суверенитет. Не може дълготрайните ползи на България да стават жертва на краткотраен политически пиар. Очаквам от българското държавно управление ясно заложени параметри, искрено споделени, по формалния метод на нашите връзки с Македония.
Според президента България има всички учредения за спомагателен анекс към контракта за добросъседство и за включване на клаузи от него в преговорния развой на Македония за участие в Европейски Съюз.
 ГЕРБ отговори на рецензиите на президента ГЕРБ отговори на рецензиите на президента
На думите на президента във Варна дадоха отговор министърът на финансите Владислав Горанов и заместител външният министър Георг Георгиев. Според Горан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР