Държавният глава Румен Радев заминава днес на двудневно официално посещение

...
Държавният глава Румен Радев заминава днес на двудневно официално посещение
Коментари Харесай

Румен Радев заминава на двудневно официално посещение в Република Сърбия

Държавният глава Румен Радев отпътува през днешния ден на двудневно публично посещаване в Република Сърбия по покана на президента Александър Вучич.

Двамата ще беседват за европейската вероятност на Сърбия, за насърчаването на икономическото развиване и подобряването на достъпа до опазване на здравето и обучение в регионите, в които живее българското национално малцинство.

След церемонията по формалното посрещане в Белград, президентите Румен Радев и Александър Вучич ще проведат среща „ на четири очи “. В сръбската столица президентът Радев ще организира срещи и с министър-председателя Ана Бърнабич и с ръководителя на Народната скупщина Мая Гойкович. По-късно президентът ще постави венец пред Паметника на незнайния боец и ще посети изложбата „ Приложна носталгия ".

Утре президентите Румен Радев и Александър Вучич ще се срещнат с българското малцинство в Димитровград. Двамата държавни глави ще поднесат венци на паметника на починалите български и сръбски воини през Сръбско-българската война от 1885 година на Нешков връх. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР