Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане § 5,

...
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане § 5,
Коментари Харесай

Вето на Радев над последните промени в закона заради КТБ

Държавният глава Румен Радев връща за ново разискване § 5, § 6 и § 7 от Преходните и заключителните разпореждания на Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата неплатежоспособност, или известни като законите против вторичното плячкосване на КТБ, импортирани по предложение на депутаите от Движение за права и свободи Йордан Цонев и Делян Пеевски.

Те бяха признати на 9 февруари 2018 година С гласовете на Движение за права и свободи и ГЕРБ .

 Движение за права и свободи брани със закон КТБ от доразграбване Обновена
Движение за права и свободи брани със закон КТБ от доразграбване

Съавтори на законопроекта са Йордан Цонев и Делян Пеевски

Президентът поддържа напъните на Народното събрание за по-голяма успеваемост при отбраната на обществения интерес в производството по банкова неплатежоспособност, само че тя следва да бъде реализирана с конституционносъобразни средства.

Държавният глава има възражения по някои от Преходните и заключителните разпореждания на признатия закон, с които се преуреждат с назад действи е в нарушаване на правовата страна настъпили правни последствия, добити права и погасени отговорности.

Държавният глава акцентира, че обществото има потребност да знае съответните измерения на последствията от признатия закон. Когато взема решение да приложи такава последна мярка, Народното събрание би следвало намерено да дебатира какъв брой са обезпеченията, които ще бъдат оскъдни, какъв брой са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат релативно недействителни, почти каква ще е цената, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след използването на закона. Само по този метод отбраната на публичния интерес, изтъквана като съществена цел на ЗИД ЗБН, ще придобие съответни измерения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР