Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане § 5,

...
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане § 5,
Коментари Харесай

Президентът наложи вето на Закона за банковата несъстоятелност

Държавният глава Румен Радев връща за ново разискване § 5, § 6 и § 7 от Преходните и заключителните разпореждания на Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата неплатежоспособност, признат на 9 февруари 2018 година

Президентът поддържа напъните на Народното събрание за по-голяма успеваемост при отбраната на обществения интерес в производството по банкова неплатежоспособност, само че тя следва да бъде реализирана с конституционносъобразни средства. В тази връзка президентът има възражения по някои от Преходните и заключителните разпореждания на признатия закон. С тях се преуреждат с назад деяние в нарушаване на правовата страна настъпили правни последствия, добити права и погасени отговорности, прецизират от пресслужбата на президенството.

В претекстовете си президентът акцентира, че обществото има потребност да знае съответните измерения на последствията от признатия закон. Когато взема решение да приложи такава последна мярка, Народното събрание би следвало намерено да дебатира какъв брой са обезпеченията, които ще бъдат оскъдни, какъв брой са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат релативно недействителни, почти каква ще е цената, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след използването на закона. Само по този метод отбраната на публичния интерес, изтъквана като съществена цел на ЗИД ЗБН, ще придобие съответни измерения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР