Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Гърция у нас

...
Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Гърция у нас
Коментари Харесай

Президентът връчи орден Стара планина - първа степен на гръцкия посланик у нас

Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис с медал „ Стара планина “ първа степен.

Висшето държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за развиването на българо-гръцките връзки и двустранното съдействие.

Президентът съобщи, че със своята професионална отдаденост и дейна активност Василоконстандакис способства за по-нататъшно развиване и задълбочаване на отличните връзки сред България и Гърция, и развиването на нашето съдействие във всички области от съвместен интерес.

„ Неговата професионална и персонална ангажираност бе в основата и за разширението на политическия разговор на високо и най-високо ниво. Днес връзките сред България и Гърция са доказателство, че на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие, че могат да се развиват здрави политически, стопански, културни, просветителни и научни връзки сред страните. Това стратегическо партньорство е постижение на нашите две страни, с което можем да се гордеем, тъй като то е безценен принос към европейската архитектура за мир, непоклатимост и разцвет “, съобщи Румен Радев.

Той изрази убедеността си, че и за напред връзките сред България и Гърция ще се развиват възходящо в дух на стратегическо партньорство и взаимно доверие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР