Държавният глава Румен Радев удостои полковник Данаил Благовестов Баев с

...
Държавният глава Румен Радев удостои полковник Данаил Благовестов Баев с
Коментари Харесай

Радев удостои полковник Данаил Баев с висше офицерско звание „бригаден генерал“

Държавният глава Румен Радев удостои полковник Данаил Благовестов Баев с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “ на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.

Със собствен декрет президентът назначава Баев за шеф на дирекция „ Разузнаване “ във Военния секретариат на Европейския съюз (EUMC), считано от 1 април 2024 година

Разузнаването и даването на навременна, достоверна и справедлива информация е ключът към предотвратяването и преодоляването на рецесии, към триумфа във всяка една военна интервенция, към гарантирането на нашата сигурност, сподели Радев в свое слово. Той уточни, че актуалната комплицирана и динамична световна среда за сигурност изисква все по-високи резултати от разузнаването, а това „ значи висока професионална подготовка и персонални качества на командирите на всички равнища “.

Президентът поздрави Баев за новото звание и служба и уточни, че те са резултат на работата и напъните му през годините за развиването на българското военно разузнаване.

Вашата нова служба шеф на дирекция „ Разузнаване “ във Военния секретариат на Европейския съюз е освен самопризнание за България, тя е продължение на българския ангажимент към гарантирането на груповата сигурност на Европейски Съюз, уточни Радев. Аз съм уверен, че вие няма да пестите сили в новите виновни задания и провокации, добави той.

Президентът изрази благодарност към фамилията и околните на Баев за поддръжката в нелекия определен от него професионален път.

Ще положа всички старания да защитя достойнството на Република България, съобщи бригаден военачалник Данаил Баев. Той добави, че ще продължи да работи за издигане на престижа и престижа на Въоръжените сили на Република България в европейските институции и в разследващата общественост на Европейски Съюз. Баем изрече признателност към висшето държавно военно управление за оказаната чест и доверие. Той благодари още на управлението на Министерството на защитата, на Щаба на защитата, на Служба „ Военно разузнаване “ за оказаната поддръжка.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР