Държавният глава Румен Радев се срещна с представители на Националната

...
Държавният глава Румен Радев се срещна с представители на Националната
Коментари Харесай

Малките хора у нас искат специален център за нуждите им

Държавният глава Румен Радев се срещна с представители на Националната организация " Малки български хора " във връзка 25 октомври – международен ден за осведоменост по въпросите на хората с невисок растеж.
В България да бъде основан център, приспособен към потребностите и проблемите на хората с невисок растеж , прикани по време на срещата президентът на „ Малки български хора “ инж. Светослав Чернев. По думите му страната ни би трябвало да употребява опита на страни като Германия и Испания, а институциите да подкрепят построяването на сходен център, който ще улесни намирането на работа, даването на лекуване и рехабилитацията на хората с невисок растеж.
„ Убеден съм, че това е обща идея, както за хората с невисок растеж, по този начин и за всички виновни институции и българското общество “, акцентира президентът. Президентът се ангажира да бъде хазаин на постоянни срещи с представители на организациите на хората с увреждания.
Представителите на сдружението срещнаха Румен Радев със своите хрумвания за акомодация на жилищната среда и на работните места към потребностите на дребните хора в България. През 2018 година страната ни ще поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз и съгласно инж. Чернев това е добър мотив да бъдат сложени на дневен ред и проблемите на дребните хора в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР