Държавният глава Румен Радев се срещна с представители на Националната

...
Държавният глава Румен Радев се срещна с представители на Националната
Коментари Харесай

Президентът: България е единствената страна в ЕС, в която няма обособена детска многопрофилна болница

 Държавният глава Румен Радев се срещна с представители на Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница “.

България е единствената страна в Европейски Съюз, в която няма обособена детска многопрофилна болница, съобщи Румен Радев.

По думите му държавното управление взе решения за построяването на такава болница, след публичен напън.

Радев показа, че е доста значимо какъв сигнал изпращаме като страна към българските жители. Готова ли е българската страна да направи всичко за здравето на българските деца, тъй че да няма компромис.

С обединяването на напъните на всички може да реализираме, това от което имаме потребност - същинска национална детска болница, съобщи президентът.

Изпълнителният шеф на Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница “ уточни причините за какво 40-годишният градеж в двора на Александровска болница не може да бъде детска болница.

Нас 18 000 българските жители стоят зад тази позиция, измежду тях архитекти, педиатри, адвокати.

Архитекти споделят терзанията си за положението на структурата. Това, което плаши инженерите, е че в заданието липсват каквито и да е условия във връзка с качеството на постройката. Недомислие също по този начин е и това, че евакуацията ще би трябвало да става посредством един асансьор.

Това е псевдоволя за построяването на национална детска болница, показват те.

Като изискване за психичен конфорт лечебните заведения за възрастни хора по света, се стремят да наподобяват на педиатриите. Опитваме се да натъпчен децата в болница за възрастни, от преди 40 години, съобщи член на инициативния комитет.

Президентът Румен Радев съобщи, че тази идея е извънредно значима - не става въпрос за пари, нито за постройка. Тази идея дава сигнал за цялото обществото. От метода на нейното реализиране зависи дали България има упоритости да бъде съвременна страна.Българските деца заслужават най-хубавото, сподели Румен Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР