Държавният глава Румен Радев се срещна с граждани на Смолян

...
Държавният глава Румен Радев се срещна с граждани на Смолян
Коментари Харесай

Пряка демокрация: Радев и Зайкова в спор за концесията на Летище Пловдив

Държавният глава Румен Радев се срещна с жители на Смолян в третия ден от визитата си в Родопите.

Те желаеха да им спомага за възстановяване на инфраструктурата и опазването на горите от пожари. Сред тях се оказа и депутатът от „ ИТН “ Мика Зайкова, която получи опцията да зададе непосредствено въпросите си към президента.

Президентът предвижда, че след 20 година до Смолян ще се стига бързо и комфортно по въздуха.

„ Комуникациите са извънредно значими в този регион, и то освен в транспортно отношение. Ако желаеме да притеглим вложители и то съществени, би трябвало да отчитаме фактора за икономисване на време “, добави Румен Радев и даде образец, че тричасовото пътешестване от Пловдив до Рудозем е огромна загуба на запас за бизнеса.

Tози негов коментар провокира реакцията на депутата Мика Зайкова, която изиска да бъде решен казусът с концесията на летище Пловдив.

„ Г-н президент, не е зле Летище Пловдив да стане гражданско летище. Вие като авиатор да помогнете и да дадете ум най-малко на идващите, тъй като ние се провалихме, няма какво да си приказваме “, съобщи Зайкова.

По думите ѝ планът е провален поради желан подкуп.

„ В последните години „ концесия “ се трансформира в мръсна дума поради ниските такси и износа на скъпи първични материали на безценица “, отговори Румен Радев и добави, че са нужни освен законодателни, само че и организационни промени и съществени контролни механизми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР