Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,

...
Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,
Коментари Харесай

Румен Радев присъства на премиерата на филма „Следващото поколение“ в Тел Авив

Държавният глава Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на участва в Тел Авив на премиерата на кино лентата „ Следващото потомство “ дружно със стотици представители на българската общественост в Израел.

Филмът на българския режисьор Димитър Гочев е отдаден на спасяването на българските евреи през Втората международна война и техните наследници. Със срещата с българската общественост завърши и визитата на българския държавен глава в Израел по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

Радев: България не позволи нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на гибелта

Осъзнавам какъв брой сме щастливи българите с подвига на нашите прародители, които със спасяването на своите другари, съученици и съседи евреи, са ни икономисали страшната морална алтернатива да се запитваме, както доста други европейски нации през днешния ден, дали сходно избавление е било въобще допустимо, акцентира Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на след края на прожекцията.



Държавният глава съобщи, че България има своето справедливо място в сърцата на българската общественост в Израел и е от извънредно значение споменът за спасяването на българските евреи да бъде предаден и на идващото потомство.



Преди прожекцията на кино лентата видеообръщение във връзка премиерата насочи президентът на Държавата Израел Реувен Ривлин.



На премиерата участва и ген.-лейт. /о.р./ Габи Ешкенази, шеф на Генералния щаб на Израелските отбранителни сили от 2007 до 2011 година, чието фамилията също е измежду избавените български евреи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР