Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор със специалния пратеник

...
Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор със специалния пратеник
Коментари Харесай

Радев пред Стюарт Пийч: Надяваме се на бързо вписване на македонските българи в конституцията на съседите

Държавният глава Румен Радев организира телефонен диалог със специфичния делегат на Обединеното кралство за Западните Балкани сър Стюарт Пийч.

Европейската вероятност на Република Северна Македония и на страните от Западните Балкани и основното значение на процеса на европейска интеграция за сигурността и стабилността на района бяха във фокуса на диалога.

Държавният глава изрази вярата на страната ни за бързо разрешаване на въпроса за гарантиране на правата на македонските българи, посредством вписването им в конституцията на Република Северна Македония, за занемаряване на езика на омразата към България и ценене на вековното българско културно-историческо завещание в тази страна. Постигането на действителни резултати в двустранния разговор с България доста ще форсира и процеса на европейска интеграция за РСМ, акцентира президентът.

Средата на сигурност в Източна Европа, в подтекста на ескалацията на напрежение в Украйна, също бе измежду тематиките на диалога сред президента Румен Радев и сър Стюарт Пийч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР