Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на

...
Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на
Коментари Харесай

Радев обсъди с Илхам Алиев отлагането на визитата си в Баку заради политическата криза у нас

Държавният глава Румен Радев организира телефонен диалог с президента на Азербайджан Илхам Алиев във връзка нуждата от отсрочване на плануваното си посещаване в Баку заради неотложни вътрешнополитически задължения у нас. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

В хода на телефонния диалог Румен Радев и Илхам Алиев разискаха сфери от съвместен интерес за България и Азербайджан. Двамата означиха опциите за развиване на партньорството в региона на енергетиката, вложенията, транспортната съгласуваност, поощряване на бизнес контактите сред двете страни.

За задачата в развой на координиране са двустранни документи и се изследват изискванията за създаване взаимни планове, в които да се включат компании от двете страни.

Президентът Алиев възобнови поканата към президента Радев да посети Азербайджан в комфортно за двете страни време с оглед продължение и надграждане на разговора на най-високо ниво, показаха още от прессекретариата.

Вчера президентът Румен Радев сподели, че стартира срещи с всички евентуални министър-председатели и отсрочва наситената си интернационална стратегия за идващите 10 дни. Той посочи, че програмата е включвала посещаване на непознат президент, както и негова публична аудиенция в чужбина. Ще направя всичко допустимо процесът по съставяне на длъжностен кабинет да бъде интензивен, съобщи президентът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР