Държавният глава Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното

...
Държавният глава Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното
Коментари Харесай

Български държавници изпратиха съболезнования на Русия заради авиоинцидента

Държавният глава Румен Радев, министър председателят Бойко Борисов, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпратиха съболезнователни писма до съветските си сътрудници след трагичния случай с пътнически аероплан на летище " Шереметиево ".
 
41 души, измежду които минимум две деца и един член на екипажа, починаха в неделя, откакто аероплан на " Аерофлот " направи спешно кацане на московското летище " Шереметиево " и избухна в пламъци.

 
Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо на президента на Руската федерация Владимир Путин , оповестиха от президентския прессекретариат. Той показва най-искрени съболезнования на околните на починалите и насочва благопожелание за бързото възобновяване на ранените при злополуката. В този тежък миг мислите на българите са с приятелския съветски народ, се акцентира в писмото на българския държавен глава.
 
Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев , заяви държавната осведомителна работа. " Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище " Шереметиево ", господин министър-председател. Бих желал да изразя посредством Вас своята съпричастност към болката и страданието на околните на починалите и да пожелая скорошно излекуване на ранените в тази тежка злополука ", написа министър председателят Борисов в съболезнователния адрес до Дмитрий Медведев.

 аерофлот русия шереметиево БГНЕС-->
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък изпрати съболезнователни писма до ръководителя на Съвета на Федерацията на Федералното заседание на Руската Федерация Валентина Матвиенко и до ръководителя на Държавната Дума на Федералното заседание на Руската федерация Вячеслав Володин , оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
 
" Скърбим за жертвите на злополучния полет. Вярваме, че ще бъдат положени всички нужни грижи, с цел да не са сами в тези мигове на тествания околните на починалите и да превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба ", написа Караянчева.

 
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна депеша до Сергей Лавров , министър на външните работи на Руската Федерация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. " Съпричастни сме със скръбта на околните и роднините на починалите и желаем скорошно излекуване на ранените ", показва в съболезнователния адрес Екатерина Захариева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР