Държавният глава Румен Радев остро осъжда системните нарушения на правата

...
Държавният глава Румен Радев остро осъжда системните нарушения на правата
Коментари Харесай

Румен Радев остро осъжда системните нарушения на правата на българите в РСМ

Държавният глава Румен Радев остро осъжда систематичните нарушавания на правата на българите в Република Северна Македония и насаждането на ненавист към тях, резултат на която е нападението против българина Християн Пендиков в Охрид, оповестиха от прессекретариата на президента .

Българският държавен глава смята, че декларираните упоритости за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз и поетите задължения за промени и одобряване на демократичните правила в страната, се разминават с действителността, в която живеят македонските българи в югозападната ни съседка.

България има подготвеност да провежда въздушната евакуация на Християн Пендиков и да обезпечи неговото лекуване.

Президентът Румен Радев още веднъж ще сложи на вниманието на държавните и държавни ръководители в Европейския съюз, както и на европейските институции и Съвета на Европа, въпроса за спазването на правата на българите в Република Северна Македония. Системното нарушение на техните права беше в основата на позицията на България, европейската интеграция на Република Северна Македония да се гради на същински прогрес в изкореняването на езика на омразата към България и българите и на спазването на правата на македонските българи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР