Държавният глава Румен Радев очевидно вече си мисли за следващите

...
Държавният глава Румен Радев очевидно вече си мисли за следващите
Коментари Харесай

Политолози: Словесните престрелки Радев-Борисов разделят обществото

”Държавният глава Румен Радев явно към този момент си мисли за идващите избори. И наподобява ще се бори да бъде гласа на опозицията. Опитва се да се нарежда като опозиционен водач и да приказва като експерт по всичко ”, разяснява в социологът Юлий Павлов.
" Подобно изявено опълчване за жалост е неприятно за доверието в институциите. И не води до нищо друго с изключение на до разделяне в обществото ", добави още Юлий Павлов.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Добромир Живков означи, че в държанието на Румен Радев нямало нищо ново, което да ни изненада. И поддържа тезата на Павлов, че това опълчване не работи добре за политическата среда в страната.

" Популизмът се качи на доста високо равнище на политическата сцена. Не единствено в Европа, само че и в целия свят. Един от огромните проблеми е, че съумя да проникне в демокрации, които епохи наред са били устойчиви. И дотам утежни политическата среда, че дълготрайните цели започнаха да изостават за сметка на краткосрочните достижения ", сподели Живков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР