Държавният глава Румен Радев обяви, че създава със свой указ

...
Държавният глава Румен Радев обяви, че създава със свой указ
Коментари Харесай

Иво Христов застава начело на Стратегическия съвет към президента


Държавният глава Румен Радев разгласи, че основава със собствен декрет Стратегически съвет към президента на Републиката. Начело на Съвета застава Иво Христов - шеф на кабинета на президента. Негов заместител е Невин Фети - консултант на президента по правни въпроси.

Стратегическият съвет е съвещателен орган, работещ на публични начала при президента на Република България и има за цел правенето на документи със стратегическо значение, позиции, мнения, разбори и други

Членове на съвета са Александър Маринов, Атанас Пеканов, Владимир Шейтанов, Гергана Пирозова, Еленко Божков, Жасмина Мирчева, Живко Георгиев, Калоян Методиев, Петър Воденски, Румен Гълъбинов.

Иво Христов е роден на 8 октомври 1970 година в Истанбул. Завършва междинното си обучение в „ Athénée Royale “ в Брюксел през 1988 година, а висшето си юридическо обучение в Софийски университет "Св. Климент Охридски ". Преводач на голям брой романи на Ромен Гари, Маргьорит Дюрас, Андре Жид, Филип Джиан, Тонино Бенакиста. Работил е като публицист в RFI-България, НТВ, Българска национална телевизия и сп. „ Europe Magazine “, издавано в Париж (2000-2001 г.). Автор на политическата биография на Франсоа Митеран, издадена на български език през 2000 година

Автор на блога leroisalomon.blog.bg. Публикувал е в списание „ L'Europeo “, вестник „ Сега “ и списание „ Тема “, сътрудник на уеб страницата Courrier des Balkans за България. Създател на съдружие „ Солидарна България “. Редактор и коментатор в списанието за политически разбори „ A-specto “ (2014-2016). Публикувал е публикации отдадени на киното, литературата и фотографията. Автор на две фотографски изложения.

Владее френски, британски, съветски и испански език. Назначен e за шеф на кабинета на президента с декрет на президента №45 от 23 януари 2017 година

Невин Фети е родена на 2 април 1977 година във Варна, където приключва езикова гимназия с проучване на френски език. През 2001 година придобива магистърска степен по право от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, от 2005 година има магистърска степен по отбрана на националната сигурност от Академията на Министерството на вътрешните работи. Защитава дисертационен труд и придобива образователно-научна степен „ доктор” по въпросите на сключването и осъществяването на контракти с достъп до класифицирана информация.

През 2002 година е правосъден претендент в Софийския градски съд. Била е юрист в Софийската адвокатска гилдия /2002-2003/, работила е в Държавната комисия по сигурност на информацията /2003-2004/, заемала е поредно длъжностите помощник, старши помощник и основен помощник в Академията на Министерството на вътрешните работи /2004-2012/. В интервала 2007-2011 е секретар на Президента на Република България по юридически въпроси. Хоноруван учител по дисциплината “Гражданско право - обща част” в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Дългогодишен учител в Националния институт на правораздаването по въпросите на отбраната на класифицираната информация. Автор е на голям брой публикации.

Владее турски, френски, съветски и британски език.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР