Държавният глава Румен Радев обсъди днес на Дондуков“ 2 перспективите

Държавният глава Румен Радев обсъди днес на Дондуков“ 2 перспективите ...

Президентът Радев се срещна със султан Ахмед бин Сулайем.


Държавният глава Румен Радев обсъди днес на „Дондуков“ 2 перспективите за утвърждаването на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа със Султан Ахмед бин Сулайем, главен изпълнителен директор на Dubai Port World и един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените Арабски Емирства. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Срещата между двамата е в резултат на участието на българския президент в Петербургския икономически форум, по време на който Румен Радев отправи покана към представителите на бизнеса да инвестират в България.

© Президентска пресслужба
Компанията Dubai Port World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в различни части на света. Държавният глава заяви, че стратегическото разположение на страната ни между Европа и Азия и висококвалифицираните кадри у нас, създават отлични предпоставки за избора на България като регионален логистичен център.

Султан Ахмед бин Сулайем подчерта интереса на Dubai Port World за инвестиции в българските пристанища и за създаването на високотехнологични логистични центрове в различни градове на страната. По думите му използването на българските пристанища по река Дунав дават възможност за бърз достъп до останалите европейски държави.
​Президентът Румен Радев призова за глобален консенсус срещу корупцията​Президентът Румен Радев призова за глобален консенсус срещу корупцията
Президентът Румен Радев призова за глобален консенсус срещу корупцията. Той участва в дискусия за изпълнението на целите на ООН за устойчиво развитие...

Източник: bnt.bg