Държавният глава Румен Радев обсъди днес на Дондуков“ 2 перспективите

...
Държавният глава Румен Радев обсъди днес на Дондуков“ 2 перспективите
Коментари Харесай

България може да бъде логистичен център за стоките от Азия към Европа

Държавният глава Румен Радев разиска през днешния ден на „ Дондуков “ 2 вероятностите за одобряването на България като районен логистичен център за транспорт на артикули от Азия към Европа със Султан Ахмед бин Сулайем, основен изпълнителен шеф на Dubai Port World и един от най-влиятелните предприемачи от Обединените Арабски Емирства. Срещата сред двамата е вследствие на присъединяване на българския президент в Петербургския стопански конгрес, по време на който Румен Радев насочи покана към представителите на бизнеса да влагат в България.
Компанията Dubai Port World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в разнообразни елементи на света. Държавният глава съобщи, че стратегическото разположение на страната ни сред Европа и Азия и висококвалифицираните фрагменти у нас, основават отлични предпоставки за избора на България като районен логистичен център.
Султан Ахмед бин Сулайем акцентира интереса на Dubai Port World за вложения в българските пристанища и за основаването на високотехнологични логистични центрове в разнообразни градове на страната. По думите му потреблението на българските пристанища по река Дунав дават опция за бърз достъп до останалите европейски страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР