Държавният глава Румен Радев награди посланика на Украйна у нас

...
Държавният глава Румен Радев награди посланика на Украйна у нас
Коментари Харесай

Румен Радев награди с орден посланика на Украйна


Държавният глава Румен Радев награди посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с медал „ Мадарски конник “ първа степен във връзка края на мандата му.

По време на церемонията Балтажи благодари на България за поддръжката, която указва на Украйна, а президентът Румен Радев подсети, че България има обичайно положителни и другарски връзки с тази страна, където е и най-голямата исторически формирала се българска диаспора в чужбина от 200 хиляди души.

Високото държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за укрепването и развиването на двустранните връзки. Повече от 7 година дипломат Балтажи допринасяше връзките ни да се развиват извънредно интензивно във всички области от съвместен интерес, сподели Радев. Политическият разговор също се развивал интензивно и получил нов подтик след изрично декларираната вероятност за Европейски Съюз и НАТО от Украйна. От предходната година имало изкривяване на отрицателната наклонност на спад в стокообмена. Посланик Балтажи благодари на България за дейната поддръжка по време на европредседателството, когата страната ни дала "надеждно рамо на другар " при разискването на украинския въпрос в дневния ред на Европейски Съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР