Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на президента Стево Пендаровски

...
Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на президента Стево Пендаровски
Коментари Харесай

Радев изказа съболезнования на Стево Пендаровски и на близките на загиналите в пожара в дома за възрастни в с. Рояк |

Държавният глава Румен Радев показва съболезнования на президента Стево Пендаровски във връзка тежкия пътнотранспортен случай на автомагистрала „ Струма “, при който рейс с регистрация в Република Северна Македония претърпя злополука, довела до гибелта на десетки. Президентът изрече съболезнования и на фамилиите и околните на починалите при пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, оповестиха от " Дондуков " 2. 

От името на българския народ и от свое име президентът Радев показва най-искрени съболезнования на фамилиите и околните на починалите жители на Република Северна Македония, както и вяра за бързо възобновяване на потърпевшите при злополуката. В този тежък миг България и Република Северна Македония споделят обща тъга, взаимност и съпричастност. Десетките животи, които бяха изгубени, са непрежалима загуба за нашите приятелски страни, е позицията на Румен Радев до Пендаровски. 

Държавният глава чака способените институции навреме да открият аргументите за злополуката, лишила човешки живот. „ Дължим спокойни и почтени старини на нашите възрастни хора. Грижата за тях би трябвало да бъде обезпечена в подобаваща и безвредна среда “, декларира президентът  във връзка пожара в с. Рояк и показва, че са нужни ограничения, с цел да не се позволяват трагични произшествия в бъдеще.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР