Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на президента на Гърция

...
Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на президента на Гърция
Коментари Харесай

Президентът Радев и Цвета Караянчева със сърцераздирателни думи за мащабната огнена стихия в Гърция

Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на президента на Гърция Прокопис Павлопулос във връзка жертвите и потърпевшите гръцки жители в опустошителните пожари, които нанесоха съществени материални вреди в страната.

„ В този тежък миг, даже и най-искрените думи на състрадание не могат да компенсират загубата на човешки живот и нанесените вреди. България показва своята взаимност и е подготвена, при положение на нужда, да окаже помощ и подпомагане за превъзмогването на огнената буря “, написа българският президент в съболезнователния адрес.

Борисов звъни с паника и болежка на Ципрас, предложи помощ поради стихията с доста жертви в Атина

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изпрати съболезнования до ръководителя на Народното събрание на Гърция Николаос Вуцис.

„ С най-дълбока угриженост следим новините за опустошителните пожари във Вашата страна и сме покрусени от многочислените човешки жертви, които предизвиква огнената буря. В този тежък за Гърция миг позволете ми да изразя най-искрена другарска и човешка съпричастност и взаимност. Моля, приемете моите и на народните представители съболезнования и състрадание към фамилиите и околните на жертвите “, написа в съболезнователния адрес.

Цвета Караянчева показва вяра с общите старания на страната и жителите последствията от тази голяма по мащабите си покруса скоро да бъдат преодолени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР