Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо на президента на

...
Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо на президента на
Коментари Харесай

Радев и Борисов изпратиха съболезнования до Москва заради самолетната катастрофа

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо на президента на Руската федерация Владимир Путин за самолетната злополука на 5 май. Инцидентът на Шереметиево лиши живота на най-малко 41 души, измежду които и две деца. Според Руската следствена комисия, неприятните метеорологични условия, нередовност в реактивните мотори и неприятните професионални умения на забърканите в случая са измежду главните версии за повода за нещастието.

Радев показва най-искрени съболезнования на околните на починалите и насочва благопожелание за бързото възобновяване на ранените при злополуката. В този тежък миг мислите на българите са с приятелския съветски народ, се акцентира в писмото на българския държавен глава.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до съветския си сътрудник Дмитрий Медведев за самолетната злополука на 5 май. Инцидентът на Шереметиево лиши живота на най-малко 41 души, измежду които и две деца

„ Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище „ Шереметиево “, господин министър-председател. Бих желал да изразя посредством Вас своята съпричастност към болката и страданието на околните на починалите и да пожелая скорошно излекуване на ранените в тази тежка катастрофа”, написа министър председателят Борисов в съболезнователния адрес.

„ Съпричастни сме със скръбта на околните и роднините на починалите и желаем скорошно излекуване на ранените “, показва Екатерина Захариева.

И ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази откровени съболезнования във връзка самолетната злополука на летище „ Шереметиево “. Тя изпрати съболезнователни писма до ръководителя на Съвета на Федерацията на Федералното заседание на Руската Федерация Валентина Матвиенко и до ръководителя на Държавната Дума на Федералното заседание на Руската федерация Вячеслав Володин.

Междувременно бе обявено, че са открити двете черни кутии на „ Сухог Суперджет-100 “ са открити на мястото на злополука на летище „ Шереметиево “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР