Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до президента на

...
Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до президента на
Коментари Харесай

Президентът Радев и Борисов потънаха в скръб заради ада в Словакия с много трупове на деца

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до президента на Словашката република Зузана Чапутова във връзка жертвите, измежду които и деца, на тежката пътна злополука край град Нитра. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден стана ясно, че 13 души починаха при удар край град Нитра на автобус с възпитаници в камион, претрупан с камъни .

"В този изпълнен със тъга миг от името на българския народ и от свое име показвам надълбоко състрадание на околните на починалите ", показва българският президент Радев.

Държавният глава пожелава бързо и цялостно възобновяване на ранените.

Междувременно стана ясно, че и министър-председателят Бойко Борисов е изпрати съболезнователна депеша до премиера на Словашката република Петер Пелегрини във връзка трагичната злополука край Нитра.

Премиерът Борисов показва съболезнования към фамилиите и околните на починалите и пожелания за бързо възобновяване на потърпевшите, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Като Ви убеждавам в солидарността и поддръжката на България, поисквам бързо възобновяване на потърпевшите и превъзмогване на следствията “, отбелязва българският министър-председател в съболезнователната депеша.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР