Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по

...
Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по
Коментари Харесай

На срещата на НАТО: Румен Радев разговаря с Доналд Тръмп

Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на полемиките за бюджета на НАТО, оповестиха от пресцентъра на президента.


По-рано на страницата си във Facebook президентът Радев написа:

На срещата на върха в Брюксел заявих, че НАТО не е борса за сигурност, а съюз на суверенни страни, обединени от стратегически цели и общи полезности.

Призовах наред с политиката на въздържане по отношение на Русия да се гради също и разговор и в обстановка на неясност на трансатлантическата връзка, да се заобикаля нападателният звук и да се търсят пътища за нормализация и възстановяване на връзките с Русия. Този метод се приема и от други сътрудници.

Всяка страна би трябвало да има принос в свят на растящи закани и да построява ефикасни качества, а в България с огромна принуда се заделят средства за въоръжените сили. На тази тематика свиках три съвещания на Консултативния съвет за национална сигурност. На тях се разбираме за нещо, което след това се анулира, плановете за рационализация непрестанно се отсрочват и непрестанно се намират аргументи за това.

 Президентът беседва с премиера на Англия Тереза Мей Президентът беседва с премиера на Англия Тереза Мей © President.bg  Радев в компанията на френския президент Еманюел Макрон Радев в компанията на френския президент Еманюел Макрон © President.bg  С генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг С генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг © President.bg  © President.bg  © President.bg
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР