Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по

Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по ...

На срещата на НАТО: Румен Радев разговаря с Доналд Тръмп.


Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на дискусиите за бюджета на НАТО, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.


По-рано на страницата си във Фейсбук президентът Радев написа:

На срещата на върха в Брюксел заявих, че НАТО не е борса за сигурност, а съюз на суверенни държави, обединени от стратегически цели и общи ценности.

Призовах наред с политиката на сдържане спрямо Русия да се гради също и диалог и в ситуация на неясност на трансатлантическата връзка, да се избягва агресивният тон и да се търсят пътища за нормализация и подобряване на отношенията с Русия. Този подход се приема и от други партньори.

Всяка страна трябва да има принос в свят на растящи заплахи и да изгражда ефективни способности, а в България с голяма неохота се заделят средства за въоръжените сили. На тази тема свиках три заседания на Консултативния съвет за национална сигурност. На тях се разбираме за нещо, което после се отменя, проектите за модернизация непрекъснато се отлагат и непрекъснато се намират причини за това.

Президентът разговаря с премиера на Великобритания Тереза Мей Президентът разговаря с премиера на Великобритания Тереза Мей © President.bgРадев в компанията на френския президент Еманюел Макрон Радев в компанията на френския президент Еманюел Макрон © President.bgС генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг С генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг © President.bg© President.bg© President.bg

Източник: bnt.bg