Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по

...
Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по
Коментари Харесай

Радев разговаря с Тръмп

Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на полемиките за бюджета на НАТО. 
 Съединени американски щати няма да излизат от НАТО, съдружниците ще дават с 33 милиарда повече за защита, разгласи Тръмп  Лидери в НАТО се събраха изключително поради ултиматум на Тръмп  Радев ще беседва с Ердоган по време на срещата на върха на НАТО
По-рано през днешния ден стана ясно, че американският президент е настоял страните членки на Алианса да провиснал повече средства за защита. В рамките на срещата на върха на НАТО се организира изключително съвещание по настояването на Тръмп и даже се появи слух, че американският президент е заплашил да изтегли Съединени американски щати от съюза. 

Привързаността на Съединени американски щати към НАТО е доста мощна, остава доста мощна. Имахме прелестна среща, сподели той на конференция директно след разпространението на слуха, че пред сътрудниците си е заплашил с изтеглянето на Съединени американски щати, в случай че не бъдат изпълнени желанията за повишение на отбранителните разноски на страните от пакта, разяснява Тръмп след изключителната среща.

По думите му съюзниците се съгласили да увеличат разноските си за защита с 33 милиарда $ или повече.

Американският президент напомни, че единствено пет от общо 29 страни членки на Алианса съблюдават договореностите за обособяване на 2 % от брутния вътрешен артикул за защита. 

В сряда президентът Румен Радев разяснява настояването на Тръмп за увеличение на разноските за защита до 4% от Брутният вътрешен продукт. 

" Това, което той прави, е добре и за нас като създаване на отбранителни качества. Виждате с каква принуда в България се заделят средства за въоръжените сили “, изясни Радев и добави, че на тази тематика е свикал три съвещания на Консултативния съвет за национална сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР