Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Чешката република Андрей

...
Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Чешката република Андрей
Коментари Харесай

Чехия и България заедно пазят кохезионната политика на ЕС

Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Чешката република Андрей Бабиш се сплотиха към това двете страни дружно да се застъпят за запазването на кохезионната политика на Европейски Съюз в поддръжка на развиването на всички страни членки на Общността.
Двамата се срещнаха и разговаряха публично на " Дондуков " 2 в границите на визитата на Бабиш у нас.

Радев и Бабиш се сплотиха и към позицията, че европейската система за даване на леговище има потребност да бъде ревизирана по този начин, че незаконният достъп на мигранти до европейските страни да бъде стеснен до най-малко. Двамата също по този начин оповестиха, че страните имат подготвеност да вземат присъединяване в начинания по линията на общата европейска защита.

Акценти на срещата бяха още усилването на комерсиалния продан сред двете страни, бъдещото съдействие в границите на науката и образованието и позициите, които двете страни споделят в границите на Европейския съюз.

По време на срещата Радев благодари на Бабиш, че Чехия поддържа България в опитите ѝ да се причисли към Шенгенското пространство. От своя страна Бабиш уточни, че поддържа бъдещи начинания за по-динамично съдействие и разговор сред страните от Вишеградската четворка и България. Премиерът на Чехия изрази и задоволство от обстоятелството, че България поема председателство на Съвета на Европейски Съюз в основен за бъдещето на Общността миг и дефинира двустранните връзки сред България и Чехия в областта на туризма и културния продан като образец за надълбоко и обичайно съдействие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР