Държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов поздравиха президента

...
Държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов поздравиха президента
Коментари Харесай

Румен Радев и Бойко Борисов поздравиха Тръмп за националния празник на САЩ

Държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов поздравиха президента Доналд Тръмп по случай националния празник на Съединени американски щати - Деня на независимостта.

В писмото си Румен Радев откроява и двустранното съдействие сред България и Съединени американски щати за енергийна диверсификация, партньорството в областта на защитата и сигурността и справяне с провокациите, които поражда невижданата международна рецесия през последните месеци.

Премиерът Борисов от своя страна отбелязва, че продължава дейната взаимна работа в предпочитани и за двете страни области като сигурността и защитата, битката с тероризма, търговията и вложенията, както и в областта на енергийната сигурност и енергетиката.

Бойко Борисов изрича " персонална благодарност за безрезервната поддръжка, която Вашата страна ни оказва в изискванията на световната пандемия от ковид ".

Премиерът добавя, че в следствие от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 година, в връзките сред България и Съединени американски щати е бил импортиран осезателен подтик: " Знаково за тази качествено нова динамичност бе сполучливото осъществяване на първата сесия на Стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати на 8 януари 2020 година в София. Диалогът, по своята конструкция и наличие, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново ниво ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР