Държавният глава Румен Радев е разговарял на Дондуков 2 със

...
Държавният глава Румен Радев е разговарял на Дондуков 2 със
Коментари Харесай

Президентът Радев разговаря на „Дондуков“ 2 с Джон Съливан

Държавният глава Румен Радев е разговарял на " Дондуков " 2 със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан, който е на посещаване в България. В срещата е взел участие и дипломат Ерик Рубин. Във фокуса на диалозите са били стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и развиването на двустранното съдействие, оповестиха от прессекретариата на президента.
 
Президентът Радев е изразил интереса на страната ни към разширение на икономическия продан и увеличение на вложенията от Съединени американски щати в сфери с висока добавена стойност и осведомителните технологии. По думите му България се утвърждава като районен софтуерен водач и притегля от ден на ден специалисти и софтуерни компании от района и Европа.

 
Президентът показал също по този начин, че страната ни има упоритостта да се развива като районен енергиен център в Югоизточна Европа. Реалната диверсификация с построяването на интерконектори с нашите съседи, дружно с директните доставки на енергийни запаси, покачват сигурността и водят до понижаване на цените, с което подхождат на националните ползи на България и на Европейския съюз, показал още Румен Радев.

Обсъдена е била и опцията за разширението на двустранното съдействие в създаването на перспективни енергийни източници.

 Радев Съливан БГНЕС-->
 
Джон Съливан е дал висока оценка на двустранното съдействие в областта на защитата и сигурността и на приноса на българските военнослужещи в НАТО.

Президентът отбелязал забележителния интернационален интерес към процеса на рационализация на Българската войска, в който вземат участие и Съединени американски щати. Държавният глава подчертал, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия снабдител, продан на стратегии за образование и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и бистрота, при съблюдаване на критериите, избрани от Министерството на защитата и Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР