Държавният глава Румен Радев e на посещение в Брюксел, за

...
Държавният глава Румен Радев e на посещение в Брюксел, за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Румен Радев: Няма еднолична президентска власт

Държавният глава Румен Радев e на посещаване в Брюксел, с цел да взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет. Сред тематиките на полемиките на европейските водачи се чака да бъдат оправянето с последствията от енергийната и икономическата рецесия в Европа, войната в Украйна, сигурност и защита, Южното съседство, външни работи.

Президентът приказва пред публицисти преди срещата ЕС-АСЕАН.

Сходството във визиите дава опция да продължим съдействието по сигурността, битка с климатичните промени. Надявам се днешната среща да даде опция за задълбочаване на разговора, който беше възпрепятстван от коронавирус пандемията.

Липсва политическата физиономия, това държавно управление се явява медиатор, хората не желаят медиатори, а ясна политическа отговорност, съобщи президентът Радев. По думите му от ГЕРБ са заложили на амнезията след 12 години ръководство, нещо което няма да е печелившо пред българския народ, сподели Радев във връзка отхвърления по-рано проектокабинет " Габровски ".

Държавният глава сподели, че няма еднолична президентска власт, има политическа некадърност да се сформира държавно управление.

Гледайте онлайн тук или на




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР