Държавният глава Румен Радев даде висока оценка на подписания Договор

...
Държавният глава Румен Радев даде висока оценка на подписания Договор
Коментари Харесай

Румен Радев: Договорът с Македония е успех не само на Борисов

Държавният глава Румен Радев даде висока оценка на подписания Договор за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Република Македония. Президентът акцентира, че от през днешния ден е отворена нова европейска страница в двустранните връзки, оповестиха от прессекретариата на президента.

Той обаче напомня, че " подписването на Договора е станало допустимо с помощта на дългогодишните старания на дипломати и държавници ".

Радев прикани за скорошна ратификация на Договора от парламентите на двете страни, осъществяване на изискванията, заложени в него и реализиране на контрактуваните планове в името на благоденствието на жителите на двете страни. Той подчертал нуждата от систематични старания за реализацията на Договора.

Румен Радев честити празника Илинден на всички жители на България и Македония.

Поздрави от Съединени американски щати

Съединените щати поздравяват България и Македония за подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, излиза наяве от изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Този значим, напредничав документ признава към този момент мощните връзки сред двете страни и отваря вратата за още по-тясно съдействие, което отива и по-далеч в разнообразни области като инфраструктурата и културата. Подписването на съглашението ще способства за политическа непоклатимост и икономическо развиване в района и предлага окуражаващ образец за това по какъв начин разликите сред съседите могат да бъдат позволени спокойно ", написа в известието.

Премиерът Бойко Борисов и македонският му сътрудник Зоран Заев подписаха в Скопие Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Република Македония
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР