Държавният глава приветства усилията на България и Северна Македония за

...
Държавният глава приветства усилията на България и Северна Македония за
Коментари Харесай

Радев призова за откровен и мъдър диалог между България и РСМ

Държавният глава приветства напъните на България и Северна Македония за задълбочаване на двустранните връзки и преговорния развой. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 139
" Ако това бъде реалност, България ще бъде страната, на която може да разчитате за интеграцията на РСМ в Европейски Съюз ", акцентира президентът.

Той организира среща със северномакедонския премиер Димитър Ковачевски, който е на публично посещаване у нас по покана на сътрудника си Кирил Петков. 

съобщи, че чака новата атмосфера на нараснало доверие да улесни работата по нерешените политически въпроси, които пречат на отварянето на вратата за участието на Северна Македония в Европейския съюз. По думите му тези въпроси са извънредно значими за сигурността на района. 

Президентът посочи, че следи с внимание дебата в РСМ, като в избрани политически кръгове назрява концепцията да бъдат вписани македонските българи в конституцията на РСМ.

Ковачевски благодари за гостоприемството и честити на Радев втория му президентски мандат, както и за това, че България първа е признала независимостта на Скопие. По думите му се следи нова динамичност в връзките на двете страни, от които ще има изгоди за жителите и на двете страни.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 139  Още един граничен пункт ще свързва България и Северна Македония Още един граничен пункт ще свързва България и Северна Македония  Младежкото Вътрешна македонска революционна организация изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов Младежкото Вътрешна македонска революционна организация изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов  Ето в кои сфери ще си сътрудничат България и Северна Македония Ето в кои сфери ще си сътрудничат България и Северна Македония
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР