Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган избра края на

...
Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган избра края на
Коментари Харесай

Ердоган повтори заплахите за военен удар срещу Гърция

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган избра края на срещата на върха на страните от Г-20, с цел да повтори заканите за боен удар против Гърция, като този път я дефинира като " главен принцип “, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini.

" Това, което споделям от много време, че можем да дойдем ненадейно една вечер, това е главен принцип. За мен това е фраза, която не може да бъде върната... Така че можем ненадейно да стигнем до там още веднъж “, разяснява Ердоган пред турската телевизия TRT в отговор на въпрос за връзките с Гърция.

Турският водач направи изказването часове след среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, френския държавен глава Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц.

Анализаторите считат, че турският президент не е съумял да получи от Байдън желязна гаранция, че продажбата на изтребители F-16 и комплекти за надграждане ще получи утвърждение в Съединени американски щати. Макрон категорично прикани Ердоган да заобикаля напрежението в Средиземно море и да улесни процеса по кандидатурата на Финландия и Швеция за присъединение към НАТО, съобщи Агенция " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР