Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп покани министър-председателя на Унгария

...
Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп покани министър-председателя на Унгария
Коментари Харесай

Тръмп покани Орбан във Вашингтон

Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложения министър-председателя на Унгария Виктор Орбан на посещаване във Вашингтон. Съответното разгласи представителят на държавното управление в Будапеща Золтан Ковач в обществената мрежа Twitter, оповестява известният американски вестник The New York Times.
Съгласно показаната от него информация, Орбан би трябвало да пътува до Съединени американски щати на 13 май. „ В дневния ред на визитата са енергийната сигурност, съдействието в региона на защитата, двустранните връзки и районната сигурност “, разяснява Ковач.
По-рано американският дипломат в Унгария Дейвид Корнщайн разкри, че Тръмп желае да развива връзки с Орбан, защото го възприема като „ мощен водач “.
През юли 2016 година Орбан стана първият водач от Европейския съюз, който поддържа Тръмп в предизборната акция за президентския пост в Съединени американски щати, напомня организация Фокус.
След като се върна на власт през 2010 година, Орбан се сблъска с остри рецензии от страна на администрацията на Барак Обама за отслабването на демократичните механизми за надзор и господство на закона, в това число по време на визитата през юни 2011 година в Будапеща на държавния секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън.
През последните месеци имаше напредък в връзките сред Съединени американски щати и Унгария, въплътени да вземем за пример в двустранното съглашение за съдействие в региона на защитата, подписано при започване на април. Появиха се и известия за проекти на Будапеща за закупуване на ракети със междинен обхват от Съединени американски щати.
Въпреки това държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предизвести по време на визитата си в Унгария през февруари, че „ властническата Русия в никакъв случай няма да бъде другар на свободата и суверенитета на по-малките страни ". Думите му бяха ориентирани към Орбан, който е считан за един от главните съдружници в Европейския съюз на съветския президент Владимир Путин.
Орбан, който завоюва трети следващи избори през април 2018 година, се опълчи на политиката на Брюксел по отношение на миграцията и се трансформира в модел за подражателство на доста от европейските националистически и крайнодесни партии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР