Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп официално обяви национална извънредна

...
Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп официално обяви национална извънредна
Коментари Харесай

Извънредно положение в САЩ! Ето причината

Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично разгласи национална изключителна обстановка на границата с Мексико, с цел да получи достъп до милиарди долари за създаване на стената, откакто Конгресът отхвърли финансирането на плана. Това оповестява американският вестник The New York Times, представен от блиц.

Пред кореспонденти в градината на Белия дом Тръмп разгласи подписването на „ декларация за отбрана на страната от потока на опиати, нарушители и незаконни имигранти, приближаващ от югозападната граница с Мексико “, която той дефинира като сериозна опасност за националната сигурност, посочи Фокус. Декларацията ще даде опция на Тръмп да отклони от бюджета 3,6 милиарда $ за построяването граничната стена. Пояснява се, че той ще изразходва 2,5 милиарда $ от стратегии за битка с опиатите и 600 млн. $ от фонд за конфискация на активи на Министерството на финансите.

В комбиниране с позволените от Конгреса за стената 1,375 милиарда $, Тръмп ще получи към осем милиарда $, с цел да форсира строителството на нови бариери, да разпореди поправки или замяна на съществуващите бариери по границата. Така в действителност той ще може да похарчи доста повече от 5,7-те милиарда $, които Конгресът отхвърли да му отпусне за стената.

Решението на президента провокира рецензия освен измежду демократите, само че и от някои представители на Републиканската партия. Вече стана ясно, че демократите възнамеряват въвеждането на закон, който да блокира решението на Тръмп.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР