Държавният глава на Сърбия Александър Вучич обяви, че в рамките

...
Държавният глава на Сърбия Александър Вучич обяви, че в рамките
Коментари Харесай

Вучич: В Ню Йорк ни очакват безброй срещи, Америка иска да признаем Косово

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич разгласи, че в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации идната седмица ще организира серия от срещи с представители на редица страни, които – според думите му, ще бъдат сложни, тъй като Косово ще бъде преобладаващата тематика, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.

„ Ще имам безчет срещи в Ню Йорк. С хора от Европейски Съюз, още веднъж с канцлера (на Федерална Република Германия Ангела) Меркел, което за мен е наслаждение ", съобщи Вучич пред телевизия Pink, на която се базира македонската медия.

Уточнява се, че Меркел сама е поискала среща с Вучич. Сръбският президент призна, че е бил сюрпризиран от обстоятелството, само че изрече благодарности към немския канцлер за вниманието, съобщи " Фокус ".

Коментирайки идните срещи, Вучич означи: „ Съединени американски щати чакат Сърбия, както видяхте в писмото на президента (Доналд) Тръмп, да признае независимостта на Косово ". Поради тази причина съгласно президента на западната ни съседка договарянията ще бъдат сложни за него. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР