Държавният глава на Сърбия Александър Вучич е на тридневно официално

...
Държавният глава на Сърбия Александър Вучич е на тридневно официално
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия на официално посещение в Париж

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич е на тридневно публично посещаване във Франция, оповестяват сръбските медии.
Срещата с френския президент Еманюел Макрон ще бъде на следващия ден, след което Вучич ще участва на откриването на Парижкия конгрес за мир.
В програмата е включено послание към участниците в 40-тата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО и среща с генералния шеф на интернационалната организация Одри Азуле.
Пред сръбския канал RTS Вучич анонсира, че ще потърси поддръжка от Макрон за плана „ Малък Шенген ”. Според Вучич, в случай че бъде получена такава от страна на Франция, това ще даде спомагателен тласък за интензивен напредък през идващите години.
Също толкоз значимо е да научи повече от френския президент за новата методология по отношение на политиката на разширение на Европейския съюз. Вучич напомни, че по време на визитата на Макрон в Белград двамата са разговаряли намерено в продължение на цели седем часа.
" Той има изключителна сила и в случай че част от това, за което приказва, се осъществя, че това би било добра вест за Сърбия. Искам да чуя от него какво мисли и тогава можем да създадем някои проекти за бъдещето ", сподели Вучич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР