Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще разговаря с

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще разговаря с
Коментари Харесай

Путин и Си ще разговарят чрез видеовръзка

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще беседва с китайския президент Си Дзинпин посредством видеовръзка в петък, с цел да обсъдят голям брой двустранни и районни въпроси, предава Reuters .

" Преди всичко те ще приказват за двустранните руско-китайски връзки “, разясни представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" И, несъмнено, ще бъде доста значимо да обменим отзиви по по-острите районни проблеми – тези, които са по-близо до нас, Русия, и тези, които са по-близо до Китай “, добави Песков, без да дава съответни детайлности.

След началото на войната в Украйна Москва се стреми да задълбочи своите стопански, политически и свързани със сигурността връзки с Пекин. Двете страни подписаха стратегическо партньорство " без ограничавания “ няколко дни преди Русия да стартира военната акция.

Пекин също усили покупките си на съветски нефт и газ, откакто европейските страни прекъснаха връзките си с Русия, до момента в който Москва обществено поддържа позицията на Си по отношение на Тайван и упрекна Запада, че се пробва да предизвика спор по отношение на статута на самоуправляващия се остров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР