Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин може официално да

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин може официално да
Коментари Харесай

CNN: Путин ще обяви официално война на Украйна на 9 май

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин може публично да разгласи война на Украйна още на 9 май, ход, който ще разреши цялостната готовност на резервистите. Това обявиха представители на Съединени американски щати и Запада като цяло пред американския новинарски канал CNN.
9 май, който в Русия се празнува като Ден на успеха, отбелязва провалянето на нацистите през 1945 година Западните публични лица от дълго време имат вяра, че Путин ще употребява символичното значение и пропагандната стойност на този ден, с цел да разгласи или военно достижение в Украйна, или огромна ескалация на военните дейности - или и двете.
Длъжностни лица работят върху вероятен сюжет, при който Путин публично ще разгласи война на Украйна на 9 май. Към днешна дата Москва упорства военният спор да се дефинира като „ специфична военна интервенция “ и на процедура не разрешава категоризацията на протичащото се в Украйна като „ инвазия “ или „ война “, разяснява малкия екран.
„ Мисля, че той ще се опита да се дистанцира от своята „ специфична интервенция “, съобщи пред LBC Radio предходната седмица английският министър на защитата Бен Уолъс. По думите му Путин „ приготвя почвата, с цел да може да каже: Това е война против нацистите и това, от което се нуждая, са повече хора. Имам потребност от повече съветско пушечно месо “.
От началото на спора Путин непрестанно показва нашествието в Украйна - страна с президент с еврейски генезис - като акция за хипотетична „ денацификация “, изложение, отхвърляно както от историци, по този начин и от политически наблюдаващи.
Уолъс добави, че „ няма да се изненадам..., в случай че на този ден през май Путин разгласи, че „ в този момент сме във война със международните нацисти и би трябвало да активизираме всеобщо руснаците “.
Официалното оповестяване на война на 9 май може евентуално да ускори публичната поддръжка за нашествието. Освен това, съгласно съветското законодателство, това ще разреши на Путин да активизира резервисти и наборници, от които - съгласно формалните лица, представени от CNN, Русия обезверено се нуждае на фона на възходящия дефицит на човешка мощ. Западни и украински публични представители пресмятат, че минимум 10 000 съветски бойци са били убити във войната, която се води повече от два месеца.
Други варианти за датата включват анексирането на отделилите се територии към Луганск и Донецк в Източна Украйна (ЛНР и ДНР), оповестяване на нови, по-големи военни старания против Одеса на юг или обявление на цялостен надзор над южния пристанищен град Мариупол.
САЩ разполагат с „ доста достоверни “ разследващи отчети, че Русия ще се опита да анексира Луганск и Донецк „ по някое време в средата на май “, съобщи в понеделник посланикът на Съединени американски щати в ОССЕ Майкъл Карпентър. Има също индикации, че Русия може да възнамерява да разгласи и анексира „ национална република “ в югоизточния град Херсон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР