Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и турският му

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и турският му
Коментари Харесай

Ердоган отново ще разговаря с Путин за Сирия

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган ще проведат телефонен диалог в събота, 9 ноември, в който ще обсъдят обстановката в Сирия. Това разгласи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
В четвъртък Ердоган разгласи, че има намерение да разиска обстановката в Сирия с съветския президент Владимир Путин. Съответното той разгласи на конференция в Анкара. „ Снощи (сряда, 6 ноември – бел.р.) организирах диалог с [президента на Съединени американски щати Доналд] Тръмп. След това също ще договарям с Путин за оценка на обстановката [в Сирия] ", изясни Ердоган.
Според президента на Турция, Анкара „ ще извърши до дъно своята част от отговорностите по постигнатите съглашения ". „ Ние не отстъпваме от меморандума “ от Сочи, добави турският държавен глава.
На 9 октомври Анкара разгласи, че ще организира интервенция „ Извор на мира “ в Северна Сирия за основаване на буферна зона там. Тя би трябвало да се трансформира в предпазен пояс за турската граница. Според проекта на Анкара сирийските бежанци, признати в Турция, ще могат да се върнат в зоната за сигурност. Дамаск дефинира интервенцията като експанзия, а интернационалната общественост осъди дейностите на Анкара.
На 22 октомври президентите на Русия и Турция организираха среща в Сочи, на която подписаха меморандум за взаимни дейности за разрешаване на обстановката в североизточната част на Сирия. Руската военна полиция и сирийските гранични чиновници от обяд на 23 октомври бяха въведени в региони, граничещи с 30-километровата зона за сигурност, основана от Турция. На 29 октомври съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че кюрдите са приключили изтеглянето на въоръжените си елементи от зоната за сигурност. На 1 ноември съветските и турските военни организираха първия взаимен патрул на изток от река Ефрат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР