Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и сръбският президент

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и сръбският президент
Коментари Харесай

Вучич и Путин обсъдиха строителството на Турски поток на среща в Пекин

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и сръбският президент Александър Вучич се срещнаха в границите на форума  " Един пояс - веднъж " в Пекин, предоха сръбски медии, представени от БНР.

Според тях двамата държавници са разискали енергийното съдействие и строителството на газопровода " Турски поток ". Сръбският президент пък посочил фотоси от началните стадии на плана в Сърбия. 

Путин декларирал, че се радва на опцията, с цел да могат двамата да си поговорят за " двустранните връзки и за обстановката в района ", като съгласно него януарската му аудиенция в Белград е съдействала за развиването на връзката сред двете страни.

Сръбският президент дал отговор, че сърбите също считат, че визитата на Путин е имало исторически темперамент и доста е асъдействало за развиването на взаимоотношенията сред страните. 

Путин още разяснява, че през миналата година комерсиалният продан сред Сърбия и Руската федерация се е нараснал с 2%, а доста развиване има в " чувствителни области като военно-техническото съдействие ". Според източнка двамата са разискали и ратата на съветските железници РЖД по жп-линията Стара Пазова - Нови Сад.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР