Държавният глава на Франция Еманюел Макрон нарече водещите застъпници за

...
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон нарече водещите застъпници за
Коментари Харесай

Макрон нарече лъжци идеолозите на Brexit

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон назова водещите покровители за излизането на Англия от структурите на Общността „ лъжци “, които са избягали от дълга си след гласуването на референдума. Това написа Politico, представено от " Фокус ".

Говорейки пред пресата след срещата на върха на държавните и държавни водачи на Европейски Съюз в австрийския град Залцбург, Макрон акцентира, че „ Brexit е изборът на английския народ, избор, изработен от тези, които предсказаха лесни решения... те са лъжци, които избягаха още на идващия ден ".

Съгласно думите му, Brexit потвърждава, че „ не е толкоз елементарно да се излезе от Европейски Съюз, не и без разноски, не и без последици “.

„ Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние ни показа доста детайлности по доста безапелационен метод за това по какъв начин ирландският предпазен механизъм ще работи... като зачита жителите и фирмите, като в същото време пази границите и целостта на единния пазар ".

Макрон изля студена вода на проекта на английския министър-председател Тереза Мей, като сподели, че той „ не е допустим ".

„ Това беше добра и смела крачка от премиера Мей. Но всички се съгласихме, че предложенията в настоящето им положение не са допустими, изключително от икономическата позиция “, разясни френският президент.

На същата среща на високо ниво президентът на Европейския съвет Доналд Туск също отхвърли проекта на Лондон, напомня изданието.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР