Държавният глава на България отправи ясно послание към Северна Македония.На

...
Държавният глава на България отправи ясно послание към Северна Македония.На
Коментари Харесай

Румен Радев към Скопие: Ние срокове не даваме, този процес не се води от срокове, а от резултати

Държавният глава на България насочи ясно обръщение към Северна Македония.

На всички европейски препоръки – от май до момента, аз съм приказвал с всеки европейски водач по тематиката районен съд Македония. Искам да им благодаря, тъй като за повторно тематиката отпада от дневния ред. Нашите сътрудници най-накрая схванаха къде е същинският проблем. Проблемът визира надълбоко фундамента на самия Европейски Съюз – човешките права и неналичието на дискриминация ".
Това съобщи президентът Румен Радев пред български медии в Брюксел, където взе участие в шестата среща на върха на " Източното партньорство " и в съвещанието на Европейския съвет.

" Ние ще продължим да отстояваме освен историята ", добави Радев, представен от БГНЕС и акцентира, че главен приоритет е спазването на човешките права на хората с българско съзнание.

" Ние периоди не даваме. Този развой не се води от периоди, а от резултати ", безапелационен бе българският държавен глава.

По думите му всевъзможни опити да бъде оказван напън върху България са контрапродуктивни.

Президентът Радев уточни, че френският държавен глава Емануел Макрон ясно е схванал и заел българската позиция. " Така че не чакам напън. Имаме ясна спогодба. С Франция имаме да решаваме въпроси в енергетиката ", добави Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР